Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен боб с лук на тиган

Постен боб с лук на тиган

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Постен боб с лук на тиган
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Опитайте нашия боб - можете ли да повярвате, че го приготвихме за половин час"

Необходими Продукти

  • боб - 2 консерви (по 400 г в пикантен доматен сос)
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на дребно. Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Запържете лука до омекване за около 5 мин.

Сипете червения пипер, разбъркайте и пържете още около 2 мин. Сипете боба и овкусете със сол.

Пържете, като разбърквате периодично около 15 мин.

Поднесете с люти чушлета, ако не е достатъчно пикантен.

Постният боб с лук на тиган е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: