Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова супа по скандинавски

Зеленчукова супа по скандинавски

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Зеленчукова супа по скандинавски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пълна с витамини и много вкусна - да, говорим точно за тази супа по скандинавски"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр., за предпочитамне пресни
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 3 стръка
  • грах - 1/3 ч.ч. замразен
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите за супата се нарязват (ако са пресни, заедно с обелката) на по-големи кубчета, а морковите - на по-дебели кръгчета, и се слагат да се сварят.

Когато се сварят, се отцеждат и се оставят настрана.

В сгорещено олио се запържва наситненият лук. Към него се добавя брашното и се разбърква, докато добре се поеме от олиото. След това малко по малко се налива млякото, при постоянно разбъркване.

Добавя се зеленчуковият бульон, грахът, сварените зеленчуци и подправките и след завиране зеленчуковата супа се оставя на слаб огън няколко минути.

Накрая зеленчуковата супа по скандинавски се поръсва с наситнен копър и се сервира в подходящи купички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: