Картофена слама

Стан ОйСтан Ой
Новак
1487455
Картофена слама1 / 2
01/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1.2 кг
  • олио - за пържене
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за пържени картофи е известна като картофена слама, защото картофите са нарязват на много тъничко. В някои части на страната даже се настъргват на едро ренде.

След това се накисват във вода за 5 минути. Отцеждат се върху кухненска хартия и се поливат със сока от 1 лимон. Посоляват се и се изпържват в много олио.

Докато са още топли, могат да се поръсят с настърган кашкавал, червен пипер и други подправки.

Картофите се слепват и стават точно като слама. Могат да се доовкусят със сосове по избор. Например с кетчуп и майонеза.

Получава се страхотно мезе за бира или пък гарнитура към риба на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: