Начин на приготвяне
Картофите се режат на малки кубчета или люспи като за тортиля. Слагат се в зехтина с малко сол на умерен до слаб огън, за да омекнат и се запържат.
Добавя се чесънът на тънки филийки, малко преди да са готови картофите и се бърка, за да се сготви всичко равномерно.
Фурната се загрява до 180 градуса, само горен реотан или грил.
Яйцата се разбиват с щипка сол и към тях се настъргва на фино ренде пармезанът, слагат се магданозът, риганът и черният пипер и яйчената смес се излива върху картофите.
Готви се отново на слаб/умерен огън, докато по ръбовете яйцата се втвърдят и побелеят.
Върху фритатата се подреждат тънки кръгчета домат и тогава тиганът се пъха в загрярата фурна, за да се запече и отгоре.
* Подразбира се, че за готвенето на фритата ни е нужен тиган, който да е с огнеупорна дръжка, за да издържи топлината във фурната.
Добър апетит!