Брауни торта

Брауни торта
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Шоколадът никога не може да ни бъде в повече - особено от това толкова любимо брауни"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 140 г
  • олио - 80 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • брашно - 160 г
  • какао на прах - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • черен шоколад - 140 г
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбиваме яйцата със захарта, добавяме олиото прясното мляко, ваниловата есенция и продължаваме да бъркаме.

Накрая, малко по малко прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и какаото.

Готовата смес изсипваме в намазнена кръгла форма за торта, застлана с хартия за печене.

Печем в предварително загрята фурна на 175°С за 25 минути.

За глазурата за любимата шоколадова торта разтопяваме на водна баня черния шоколад с маслото и бъркаме, докато се получи гладка смес.

Готовият и леко охладен шоколадов блат слагаме на поднос и намазваме браунито обилно с шоколадовата глазура.

Оставяме брауни тортата в хладилника за 15 минути да се охлади леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: