Мароканска харча - марокански хляб
Moroccan Harcha - marokanski hlebMoroccan Harcha - Moroccan Bread
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Мароканска харча - марокански хляб

Мароканска харча - марокански хляб

LenkaLenka
Новак
545102k143
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Мароканска харча - марокански хляб
Снимка: Lenka
1 / 3
20/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Бяхме развълнувани, когато ги опитахме, опитайте и вие"

Необходими Продукти

  • фин грис - 350 г
  • захар - 3 ч.л.
  • бакпулвер - 20 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 125 г, разтопено
  • мляко - 180 мл
  • едър грис - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд за смесване смесете финия грис, захарта, бакпулвера и солта.

Добавете маслото и разбъркайте с ръце или с дървена лъжица само докато сместа стане пясъчна консистенция и докато зърната се навлажнят.

Добавете 1/2 чаша мляко и разбъркайте, докато се образува тесто.

Тя трябва да е доста влажна, почти мокра. Ако е необходимо, добавете още мляко, за да постигнете тази консистенция.

Оформете тестото на топки с произволен размер и оставете тестото да почине за няколко минути.

Загрейте тигана на средно силен огън. Оваляйте топките в едър грис (ако ги използвате) и сплескайте всяка топка в диск или малко по-дебели, ако желаете.

Печете харчата на сравнително слаб огън, около 5 до 10 минути от всяка страна, докато плоският хляб стане блед до умерено златист на цвят.

Обърнете само веднъж и проверявайте периодично мароканския хляб.

Мароканската харча - марокански хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: