Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка манджа с картофи, гъби и лук

Пилешка манджа с картофи, гъби и лук

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пилешка манджа с картофи, гъби и лук
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пилешка манджа с картофи, лук и гъби - има си всичко, което можем да искаме от една манджа"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 голяма
  • доматено пюре - 50 мл
  • картофи - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. /зелена + червена/
  • дафинов лист - 2 бр.
  • гъби - 4 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица - 1 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете пилешките бутчета във вода със сол. Когато са готови, прецедете бульона, после ще ви трябва.

Почистете и нарежете чушките, лука и моркова на дребно. Обелете и нарежете картофите. Сипете олиото в тенджера и когато е загряло, запържете зеленчуците за пет минути.

Добавете бульона, гъбите и чесъна, разделен на скилидки. Овкусете манджата с картофи с черен пипер и сол.

Добавете дафиновия лист, чубрица и бутчетата. Сипете виното и доматеното пюре в пилешкото с картофи.

Сложете капака на тенджерата и гответе пилешката манджа с картофи, гъби и лук още 45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: