Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с патладжан и бешамелов сос

Лазаня с патладжан и бешамелов сос

Лазаня с патладжан и бешамелов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Колкото обичаме вкусната паста, толкова обичаме и лазанята, затова просто ги редуваме"

Необходими Продукти

  • доматено пюре - 400 г
  • кори за лазаня - 1 пакет
  • кайма - 250 г
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • праз - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • босилек
  • сол
  • за бешамела
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко - около 1 л
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 50 г
  • кашкавал - за поръсване
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана, осолете го и го оставете за около 30 минути във вода, за да пусне горчивината си.

Изпържете го след това в малко мазнина.

Нарежете на дребно праза и го запържете и него в дълбок тиган с малко зехтин.

Добавете морковите, а малко след това и каймата - продължете да ги пържите.

Налейте бялото вино и го изчакайте да изври.

Добавете доматеното пюре, босилека, индийското орехче, черния пипер и солта и варете всички продукти заедно още около 15 минути.

За соса разтопете маслото заедно с олиото в касерола.

Добавете брашното и го пържете, докато промени цвета си.

Налейте прясното мляко при непрекъснато бъркане и овкусете след това с подправките.

Варете соса Бешамел до постигане на желаната от вас гъстота.

Сипете малко от него в тавичка и отгоре подредете ред кори. Добавете от сместа отгоре, наредете малко пържен патладжан и отгоре отново залейте с Бешамела.

Продължете да редувате продуктите до изчерпване на количествата.

Завършете домашната лазаня със соса, поръсете отгоре с настърган кашкавал и я запечете на 200 °C до златисто.

Лазанята с патладжан и бешамелов сос е много апетитна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: