Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крем пита»Американска крем пита

Американска крем пита

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Американска крем пита
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Дори не е нужно да ходите в Америка, за да опитате известната им кремпита. Можете да си я направите сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • захар - 200 г + 3 с.л.
  • сол - 1/4 чаена лъжичка
  • масло - 230 г
  • царевично нишесте - 30 г
  • мляко - 480 мл
  • ванилия - 1 шушулка
  • канела - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с 3 супени лъжици захар и сол, добавете 115 г студено нарязано масло и 50 мл студена вода, след което омесете тестото за основата. Не месете прекалено много.

Разстелете го в кръгла форма (диаметър 22 см), набодете кората с вилица, покрийте я с хартия за печене.

Печете 10 минути на 200 градуса. Извадете хартията за печене.

Печете кората още 10 минути при същата температура.

Изсипете 200 г захар в тенджерата на котлона, добавете нишестето, 115 г масло, мляко и семена от ванилия, след което варете, като разбърквате до кипване.

Изсипете върху кората, след това печете 15-20 минути на 220 градуса.

Поръсете крем питата с канела.

Американската крем пита е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: