gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мек и пухкав кекс с вода

Мек и пухкав кекс с вода

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Мек и пухкав кекс с вода
Снимка: Мария Симова
1 / 3
07/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Перфектният икономичен кекс"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем.

Прибавете водата, олиото, есенцията и ванилията, разбъркайте.

Смесете пресятото брашно с бакпулвера и ги прибавете към сместа, отново разбъркайте до гладка смес.

Намажете кръгла форма за кекс с малко масло и я поръсете с брашно.

Сипете сместа в нея равномерно и поставете формата в предварително нагрята на 170 °C фурна.

Печете за около 40 минути, като първите 20 минути не отваряте фурната.

Мек и пухкав кекс с вода - идеалният икономичен сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: