Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мек и пухкав кекс с вода

Мек и пухкав кекс с вода

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Мек и пухкав кекс с вода
Снимка: Мария Симова
2 / 3
07/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Перфектният икономичен кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 250 г
  • вода - 100 мл
  • олио - 6 с.л.
  • лимонова есенция - 1 ампула
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 300 г пресято
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем.

Прибавете водата, олиото, есенцията и ванилията, разбъркайте.

Смесете пресятото брашно с бакпулвера и ги прибавете към сместа, отново разбъркайте до гладка смес.

Намажете кръгла форма за кекс с малко масло и я поръсете с брашно.

Сипете сместа в нея равномерно и поставете формата в предварително нагрята на 170 °C фурна.

Печете за около 40 минути, като първите 20 минути не отваряте фурната.

Мек и пухкав кекс с вода - идеалният икономичен сладкиш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: