Мармалад от сини сливи

Мармалад от сини сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Мармалад от сини сливи1 / 3
07/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви50 мин.
Общо75 мин.
"Мармалад от сини сливи - ето на това му викаме неувяхваща класика!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се добре узрели сливи, измиват се и се почистват от дръжките и костилките.

Сливите се варят в малко вода до омекване, след което се отцеждат и се претриват през гевгир или сито. Получената каша се вари на умерен огън, като се разбърква с лопатка. Когато кашата започне да се сгъстява се прибавя захарта. Варенето продължава до сгъстяването на сместа.

Малко преди отстраняването й от огъня се прибавя индришето.

Мармаладът се изсипва в буркани и като изстине се затваря плътно и се стерилизира 30 минути.

Съхранява се на сухо и проветриво място.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: