Мармалад от сини сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
07/06/2009
"Мармалад от сини сливи - ето на това му викаме неувяхваща класика!"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо56 255
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мармалад

Начин на приготвяне

Избират се добре узрели сливи, измиват се и се почистват от дръжките и костилките.

Сливите се варят в малко вода до омекване, след което се отцеждат и се претриват през гевгир или сито. Получената каша се вари на умерен огън, като се разбърква с лопатка. Когато кашата започне да се сгъстява се прибавя захарта. Варенето продължава до сгъстяването на сместа.

Малко преди отстраняването й от огъня се прибавя индришето.

Мармаладът се изсипва в буркани и като изстине се затваря плътно и се стерилизира 30 минути.

Съхранява се на сухо и проветриво място.

Стъклен буркан за сладко - 7 х 9 см
За вашата зимнина препоръчваме:
Стъклен буркан за сладко - 7 х 9 см
3.90 лв.
Виж ››

Сладкото никога не е в безопасност от изяждане, но за неговото качество и годност този стъклен буркан гарантира

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар