Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от сини сливи

Мармалад от сини сливи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Мармалад от сини сливи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
"Мармалад от сини сливи - ето на това му викаме неувяхваща класика!"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 1 кг.
  • захар - 400 гр.
  • индрише - 3 - 4 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се добре узрели сливи, измиват се и се почистват от дръжките и костилките.

Сливите се варят в малко вода до омекване, след което се отцеждат и се претриват през гевгир или сито. Получената каша се вари на умерен огън, като се разбърква с лопатка. Когато кашата започне да се сгъстява се прибавя захарта. Варенето продължава до сгъстяването на сместа.

Малко преди отстраняването й от огъня се прибавя индришето.

Мармаладът се изсипва в буркани и като изстине се затваря плътно и се стерилизира 30 минути.

Съхранява се на сухо и проветриво място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: