Начин на приготвяне
Измийте киноата, след това добавете 400 мл вода, сол и варете за около 15 минути.
И сложете маслото в тигана на котлона, добавете чесъна, ситно нарязания розмарин, солта и черния пипер и варете за около 1 минута.
Добавете пилешкото месо и пържете за 5 минути от едната страна, след това обърнете. Покрийте тигана и гответе на слаб огън за около 15 минути.
Извадете пилето, след това отстранете мазнината от повърхността на соса в тигана. Върнете месото в тигана.
Смесете меда и лимоновия сок, след което изсипете върху пилешките бутчета. Оставете да къкри още 7-8 минути.
Сложете киноата в по-дълбока купа, след това добавете семената от нар и препечените кедрови ядки. Разбъркайте всичко.
Сервирайте пилешкото с киноа и мед и украсете с розмарин.
Сервирайте вкусното пилешко ястие топло.