Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с киноа и мед

Пилешко с киноа и мед

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пилешко с киноа и мед3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Перфектната лека комбинация от пиле, мед и киноа, придружена от мощния аромат на розмарин. Ще се осмелите ли да опитате?"

Необходими Продукти

  • мед - 2 с.л.
  • чесън - 2 ч.ч. на прах
  • масло - 3 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • пилешки бутчета - 6 бр. горни, с гръб
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • киноа - 150 г
  • нар - 30 г зрънца
  • кедрови ядки - 30 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян, вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте киноата, след това добавете 400 мл вода, сол и варете за около 15 минути.

И сложете маслото в тигана на котлона, добавете чесъна, ситно нарязания розмарин, солта и черния пипер и варете за около 1 минута.

Добавете пилешкото месо и пържете за 5 минути от едната страна, след това обърнете. Покрийте тигана и гответе на слаб огън за около 15 минути.

Извадете пилето, след това отстранете мазнината от повърхността на соса в тигана. Върнете месото в тигана.

Смесете меда и лимоновия сок, след което изсипете върху пилешките бутчета. Оставете да къкри още 7-8 минути.

Сложете киноата в по-дълбока купа, след това добавете семената от нар и препечените кедрови ядки. Разбъркайте всичко.

Сервирайте пилешкото с киноа и мед и украсете с розмарин.

Сервирайте вкусното пилешко ястие топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: