Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Черно-бял пандишпанов сладкиш с шоколад

Черно-бял пандишпанов сладкиш с шоколад

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
661284369
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Черно-бял пандишпанов сладкиш с шоколад3 / 3
10/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Веднага щом видим шоколад в рецептата, го правим веднага, а вие?"

Необходими Продукти

  • тъмен шоколад - 140 г
  • масло - 170 г
  • кафява захар - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • мляко - 50 мл
  • брашно - 155 г
  • бакпулвер - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете тъмния шоколад с 50 г масло. Свалете от котлона, след това добавете кафявата захар и 1 яйце, комбинирайте добре с телената бъркалка.

Добавете 35 г брашно, след което разбъркайте.

Сместа се пече в кръгла форма (която е застлана с хартия за печене) - 15 минути на 180°C.

Разбийте останалото масло със захарта.

Добавете яйцата, след това комбинирайте. Добавете останалото брашно, бакпулвера и млякото и комбинирайте всичко на ръка.

Разпределете сместа върху изпечената кора, след това печете пандишпановия кекс още 25-30 минути на 165°C.

Изсипете разтопения шоколад върху изпечения шарен сладкиш (ако желаете).

Дано ви хареса този супер черно-бял пандишпанов сладкиш с шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: