Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Мезета»Рибно предястие от скумрия

Рибно предястие от скумрия

Рибно предястие от скумрия
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
08/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Поднесете рибното предястие задължително с чаша студена бира"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр. прясна черноморска
  • захар - 2 ч.ч. за овалване
  • сол - 3 ч.ч. за овалване
  • лук - 2 глави
  • лимонов сок - за поръсване
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумриите от вътрешностите. Отстранете главите и перките.

Измийте обилно под течаща вода.

Смесете захарта и солта.

Върху домакинска хартия разпръснете равномерно от сместа.

Напълнете коремчетата на скумриите със останалата смес от сол и захар.

Оваляйте рибите и ги увийте добре с хартията.

Оставете рибата в хладилник за около 3 дни.

Отстранете остатъците от солта и захарта, леко изплакнете със студена вода.

Нарежете осолената скумрия на шайби.

Поръсете с лимонов сок, зехтин и ситно нарязан млечен лук.

Поднесете рибното предястие с чаша студена бира.

Добър апетит с това рибно предястие от скумрия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: