Шоколадов сладкиш Зебра

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Шоколадов сладкиш Зебра
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Най -трудното в тази рецепта е да дочакаме сладкиша да престои в хладилника"

Необходими Продукти

  • мляко - 1 л
  • захар - 150 г
  • ванилова захар - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • нишесте - 3 с.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • бисквити - 400 г
  • мляко - 100 мл
  • масло - 1 с.л.
  • шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете млякото и захарта и ваниловата захар, 2 супени лъжици брашно и 3 супени лъжици нишесте.

Разбъркайте, докато се сгъсти, добавете белия шоколад и разбъркайте отново.

Потопете бисквитите в мляко и подредете в по-дълбока тава, изсипете плънката и продължете да подреждате бисквитите и да намазвате с плънката.

Сложете млякото и маслото и 200 г шоколад в тенджерата и разбъркайте всичко.

Поръсете с черен шоколад и оставете шоколадовия сладкиш в хладилника за 1 час.

Шоколадовият сладкиш Зебра е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: