Хлебчета с маслини и прясна мая
Hlepčići sa maslinama i svežim kvascem
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с маслини и прясна мая

Хлебчета с маслини и прясна мая

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
5986k3k4k5
Хлебчета с маслини и прясна мая
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
16/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Всяка хапка от тези хлебчета е истинска наслада"

Необходими Продукти

  • мая - 10 г прясна
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • маслини - 100 г каламата
  • сол - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • брашно - 300 г пълнозърнесто
  • зехтин - 3 с.л.
  • за коричката
  • пармезан - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото и в него разтворете захарта и маята. В голяма купа пресейте брашното, сипете солта в него и направете кладенче.

Добавете към него нарязаните маслини, риган, зехтин, маята. Замесете тесто, оставете го в купа, покрита с кърпа или фолио. След час го премесете и разделете на топки.

Ще се получат 8-10 вкусни хлебчета според големината. Подредете в тава.

Смесете настъргания пармезан, галетата и разтопеното масло. Намажете пълнозърнестите хлебчета със сместа.

Направете по няколко разреза с остър нож, включете фурната на 180 градуса и след десет минути.

Хлебчетата с маслини и прясна мая изпечете за около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: