Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния със свинско, елда и ориз

Яхния със свинско, елда и ориз

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Яхния със свинско, елда и ориз
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
29/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Яхнията с месо и ориз винаги е опция, когато не се сещаме какво друго да приготвим за вечеря"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 - 700 г рагу/джолан
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • елда - 1/2 ч.ч
  • вино - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • олио - 20 мл.
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свински джолан или др. се сварява за около 30 минути в тенджера под налягане.

В тиган слагаме почистените и нарязани на дребно лук, морков и гъби. Сипваме мазнината и задушаваме няколко минути.

След като се изпари водата от зеленчуците, се сипва виното и отново оставяте под капак за 3-4 минути. Слагаме ориза при зеленчуците и заливаме с 4 ч.ч. бульон от месото.

Оставяме за около 10 мин. На котлона, след което добавяме елдата, доматения сос и, свареното месо и подправки на вкус към ястието със свинско.

Варим яхнията с месо и ориз до готовност, като наблюдаваме и в зависимост от силата на котлона, може да се наложи да долеем още малко от бульона, за да се сварят хубаво оризът и елдата.

Поднасяме на трапезата ароматна и много питателна яхния със свинско, елда и ориз.

Ще се изненадате приятно от тази рецепта с елда!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: