Яхния с Ориз и Свинско

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
09/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вадим най-големите купи, защото искаме най-много яхния с ориз и свинско да изядем"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г (плешка)
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • печени чушки - 2 бр. червени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 1 ч.ч. белени
  • вино - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, както и лука, моркова и чушките.

Сложете олио в тенджера, запържете месото, след което прибавете лука и моркова.

Заедно ги задушете, след което сипете виното, дафиновия лист и червения пипер, когато се изпари виното сипете вода.

Месото трябва да е почти сварено, тогава прибавяте измития ориз с подправките и оставяте яхнията да къкри на тих огън.

Малко по-късно сипвате доматите и нарязаните чушки, варете до сваряване на ориза.

Яхнията с Ориз и Свинско е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много вкусно !
Чудесно!
13.11.2022 08:17
Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Любимо ястие! Моите чушки не са червени като по рецептата, но и със зелени става страхотно.
20.03.2018 19:12
2
1
1
Покажи всички подкоментари