Пудинг от тиква

VessiVessiНовак
26/11/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 366
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата и добавете ванилията. Добавете нарязаната на парчета тиква и варете на тих огън до омекването ѝ (около 20 минути). В това време накиснете стафидите в рома.

В отделен съд разбийте яйцата със захарта до получаването на гъста пяна. Постепенно добавете брашното и бъркайте до получаването на гладка смес.

Пюрирайте сварената тиква и я добавете към брашнената смес. Добавете и сметаната и разбъркайте. Прехвърлете сместа в предварителна намазнена тавичка.

Захарта се изсипва в сух съд и се загрява до карамелизиране. Добавя се водата и се разбърква енергично. Карамелът се добавя към тиквената смес, слагат се и стафидите.

Тиквеният пудинг се пече около 60 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна на водна баня.

Рейтинг

5 0
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар