Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Холандски сладкиш с ябълки, орехи и канела

Холандски сладкиш с ябълки, орехи и канела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Никога един ябълков сладкиш не може да се окаже излишен"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • краве масло - около 100 г меко
  • сол
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • топинг
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 60 г
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата, с която мерих продуктите, е 150 мл.

Смесете в голяма купа содата, бакпулвера, брашното, канелата, солта. В отделен съд разбийте краве маслото и двата вида захар.

Добавете едно след друго яйцата в масления крем. Добавете на части прясното мляко, после и сухите съставки за плодовия сладкиш.

Ябълките обелете и нарежете на парченца. Добавете към сместа и я изсипете във форма за печене 24 см, постлана с хартия за печене.

Поръсете апетитния ябълков сладкиш със смес от канела, кафява захар и орехи. Печете за половин час на 180 градуса.

След като холандския сладкиш с ябълки, орехи и канела изстине, го нарежете и си хапнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: