Начин на приготвяне
За да направите този чийзкейк, първо е необходимо да приготвите блата.
Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар с миксер на високи обороти за няколко минути. Сместа трябва да увеличи двойно обема си. След това добавете олиото.
Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. Добавете и тях.
Пресейте брашното, какаото и бакпулвера и ги добавете и тях, заедно със сладкарска червена боя. Ползвах суха боя, но най-добър червен цвят се получава с гел боя.
Застелете тава със свалящ се борд 22-24 см и разпределете равномерно сместа за блата.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 15-17 минути, до суха клечка.
След изпичане извадете блата от формата, премахнете хартията и оставете да се охлади напълно върху решетка.
През това време си пригответе крема.
Накиснете желатина в 30-40 мл студена вода за 10 минути.
Крема сиренето и заквасената сметана е добре да са със стайна температура, а сладкарската сметана добре охладена.
Щом желатинът набъбне го сложете в съд на водна баня, докато се втечни. Оставете леко да се охлади.
В купа смесете крема сиренето и пудрата захар. Разбийте до получаване на гладък крем. Прибавете заквасената сметана и отново разбъркайте. След това добавете желатина. Разбъркайте до хомогенност.
В друга купа разбийте сметаната с миксер до меки връхчета. Прибавете я на части към сместа за крема бъркайки внимателно с шпатула, с плавни движения отвън навътре.
Във формата, в която сте пекли, поставете охладения блат и наредете върху него пресни малини. Покрийте всичко с крем и сложете в хладилника за един час.
След това декорирайте с пресни плодове и отново върнете в хладилника за още 2 часа.
След това може да се насладите на този свеж и вкусен чийзкейк Червено кадифе.
Да ви е сладко!