Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани зелени джанки

Мариновани зелени джанки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Мариновани зелени джанки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
24/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Апетитна туршия от мариновани селски джанки - ако имате дръвче в двора, вече знаете как да ги оползотворите"

Необходими Продукти

  • джанки - за 3 литров буркан
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава за буркан
  • люти чушки - по желание шепа
  • оцет - до реската
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер - 6 зрънца
  • бахар - 4 зрънца
  • дафинов лист - 2 бр.
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези мариновани зелени джанки първото, което правим, е да измием джанките, морковите и чушлетата много добре.

Измиваме си и трилитровите буркани, а ако нямате такива, може и в компотени, но ще си намалите пропорциите.

На дъното си изсипваме оцета до реската, прибавяме солта, захарта и всички подправки.

Нареждаме си джанките, като по средата поставяме и от морковите.

Поставяме буркана със селската туршия на слънце за 3-4 дни, като разклащаме от време на време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: