Супа от леща по гръцки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Супа от леща по гръцки
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусна и лесна за приготвяне супа от леща по гръцки, с която ви желаем добър апетит"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • леща - 400 г червена
  • розмарин - 1 с.л. стрит
  • зехтин - 150 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • риган - 1 с.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте и нарежете с остър нож моркова и лука. Задушете зеленчуците за 5 мин.

Когато омекнат, добавете скилидките чесън, без да ги режете. Оставете 2 минути.

Измийте и почистете червената леща. Сипете я при зеленчуците и добавете 700 мл вода. Може и повече, ако искате супата от леща да е по-рядка.

Овкусете с черен пипер и сол, както и със сухите подправки.

Гответе супата от леща по гръцки 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: