Начин на приготвяне
Почистете, измийте, нарежете и накиснете за 30 мин. във вода зеления боб. После го отцедете.
Сложете 3 с.л. олио в тенджерата и запържете моркова, чесъна и лука, които предварително сте накълцали на ситно.
Добавете нарязани на дребно картофи, после и зеления боб. След като се запържат, сипете брашното и пипера.
След две минутки сипеете вода до покриване на продуктите. Овкусете зелен боб яхнията с подправките, без копъра.
Затворете капак на тенджерата под налягане. Ако видите, че излиза пара, засечете 20 мин. Изключете и свалете от котлона вкусната яхния.
Отворете клапана и изчакайте парата да излезе, после махнете капака. Наситнете копъра.
Поднесете зелен боб яхнията в тенджера под налягане, поръсена с копър.