Начин на приготвяне
Купувате телешка кайма без подправки, като ѝ слагате черен пипер, мащерка, кориандър, кимион, черен пипер и кисело мляко в посочените количества, както и две щипки сол.
Омесвате я много добре и оформяте малки кюфтенца, по една-две хапки. Варите спагетите 10 мин.
Кюфтенцата се пържат до полуготовност в малко мазнина, след това в същата мазнина се добавя готварската сметана и кюфтенцата се връщат в съда заедно със сметаната, слагат се маслините и ригана, както и сол на вкус. По желание може да е добави и грах от консерва.
Изчаквате сметаната да се сгъсти съвсем леко и кюфтенцата да се доготвят на слаб огън за още 4-5 мин. и буквално 30 сек. преди да изключите котлона, сипвате вътре и настърган кашкавал.
С така получения сос с телешки кюфтенца заливате спагетите, докато е още горещ. Накрая се поръсва отгоре щедро с магданоз.
Добър апетит със спагетите с мини телешки кюфтенца!