Начин на приготвяне
Почистете листата от кейл от по-дебелите и твърди жилки.
Попарете ги за 5-6 минути във вряща вода с лъжица оцет и щипка сол. Извадете и когато изстинат, ги накълцайте.
За другата част от плънката за нашата баница угасете содата в киселото мляко.
Разбийте яйцата с щипка сол (ако сиренето е много солено, сол не слагайте).
Към тях сипете бухналото кисело мляко, две-три лъжици олио и натрошеното сирене.
Разбъркайте добре.
Намазнете си правоъгълна тава с малко разтопено масло и положете една кора. Намажете с масло, сложете втора върху нея и разпределете от двете плънки - с яйце и сирене и с кейл.
Процедирайте по този начин до привършване на продуктите.
В зависимост от това как обичате баницата със зелении - с по-богата плънка или пък с повече хрупкави кори, може да сложите повече кори или повече пълнеж.
Когато сте наложили цялата баница със сирене, нарежете я на квадратчета, за да се изпече по- лесно. Върху всяко квадратче поставете по парченце масло допълнително по желание.
Печете на 170 градуса в предварително загрята фурна около 40 минути или до приятен златист загар.
Хапвайте вкусната баница със сирене и кейл топла или изстинала, винаги е чудесна!
Коментари