Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кейл и сирене

Баница с кейл и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Баница с кейл и сирене7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Кейлът е изключително полезен, затова го включете и в други рецепти освен в тази баница с кейл и сирене"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 - 430 г фини
  • яйца - 4 бр. големи или 5 среден размер
  • краве масло - 100 г разтопено
  • олио - около 3 с.л.
  • сирене - 260 г
  • кисело мляко - 220 г (около 1/2 кофичка, 4.5% масленост)
  • кейл - 100 г
  • сол - 2 щипки
  • оцет - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете листата от кейл от по-дебелите и твърди жилки.

Попарете ги за 5-6 минути във вряща вода с лъжица оцет и щипка сол. Извадете и когато изстинат, ги накълцайте.

За другата част от плънката за нашата баница угасете содата в киселото мляко.

Разбийте яйцата с щипка сол (ако сиренето е много солено, сол не слагайте).

Към тях сипете бухналото кисело мляко, две-три лъжици олио и натрошеното сирене.

Разбъркайте добре.

Намазнете си правоъгълна тава с малко разтопено масло и положете една кора. Намажете с масло, сложете втора върху нея и разпределете от двете плънки - с яйце и сирене и с кейл.

Процедирайте по този начин до привършване на продуктите.

В зависимост от това как обичате баницата със зелении - с по-богата плънка или пък с повече хрупкави кори, може да сложите повече кори или повече пълнеж.

Когато сте наложили цялата баница със сирене, нарежете я на квадратчета, за да се изпече по- лесно. Върху всяко квадратче поставете по парченце масло допълнително по желание.

Печете на 170 градуса в предварително загрята фурна около 40 минути или до приятен златист загар.

Хапвайте вкусната баница със сирене и кейл топла или изстинала, винаги е чудесна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Jivka
Jivka
Изключително вкусна рецепта! Препоръчвам!
25.02.2023 20:09
1
1
Покажи всички подкоментари