Начин на приготвяне
За тази гръцка баница се правят два вида плънка, като при нареждането се редуват, т.е. на един ред едната, на следващия другата и така до края. Това е особеното.
Първата плънка за баница е от накълцано зеле, пресен лук и ориз в написаните пропорции. Зелето се насолява и се намачква с ръце, след което се запържват с връзката лук и ориза в 6-7 с.л. мазнина за 4-5 мин.
Втората плънка е стандартна, смесват се натрошено сирене, яйцата, кисело мляко и 3-4 с.л. олио в написаните пропорции.
Ето и как се подрежда баницата с ориз: В намаслена тава слагаме 1 кора или 2, ако са по-тънички корите. Разпределяме от едната плънка. Следва кора и втора плънка. Така редуваме до края.
Когато сте наредили зеленчуковата баница, я нарязвате внимателно с много остър нож, все едно оформяте няколко големи парчета, заливате с газираната вода и слагате да се пече в нагорещена фурна на 200 градуса. Гледаме да не прегори. Времето за печене на гръцката баница със зеле и ориз е 22-24 мин. според фурната.
Коментари
Второ - ако се пече на 200 градуса за 20-24 минути със сигурност ще изгори отгоре , а отвътре ще остане неизпечена.
Старайте се повече като пускате рецепти, начинаещите ще си изхвърлят продуктите само.