Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със спанак и извара

Лазаня със спанак и извара

Лазаня със спанак и извара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"За спагети и лазаня винаги сме готови, особено за домашно приготвени със спанак и извара"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г пресен
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 1 бр.
  • извара - 1 1/2 к.ч
  • сол
  • черен пипер
  • ЗА БЕШАМЕЛА
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 1 бучка
  • прясно мляко - до 900 мл
  • индийско орехче
  • ОЩЕ
  • кори за лазаня - 1 пак.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете спанака от дръжките и нарежете на дребно. В тиган запържете лука и чесъна.

Добавете спанака и изчакайте да намали обема си. Изключете и добавете подправките, яйцето и изварата. Разбъркайте и заделете.

Направете Бешамела, като запържите брашното в разтопеното краве масло.

Разредете с прясното мляко и добавете подправките. Изчакайте да се сгъсти до желаната гъстота и изключете.

В подходяща тавичка сложете малко от бешамеловия сос на дъното.

Покрийте с кори и разпределете равномерно малко от спаначената смес.

Сложете Бешамел и отново кори...така до изчерпване на количествата и завършек на сочната лазаня.

Завършете с корите и излейте оставащия Бешамел лазанята със спанак.

Поръсете с кашкавал и печете в загрята фурна на 200 °C до готовност на лазанята със спанак и извара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: