Начин на приготвяне
Измийте месото, подсушете и го набодете на няколко места с остър нож. В дупчиците пъхнете нарязан чесън. Залейте бута със смес от олиото, виното и сока на единия лимон.
Посолете, поръсете с черен пипер и го оставете да престои за 2 часа, като от време на време се обръща. След това подсушете месото и го сложете в тавичка. Покрийте го с малки парченца масло. Пече се 15 минути в предварително загрята на 240 градуса фурна.
Щом бутът се позачерви, температура се намалява до 180 градуса и се пече още 30-тина минути, като често се полива с маринатата. Разбъркайте меда със сока от 1 лимон.
Полейте месото с тази смес и печете още 30 минути. 10-тина минути преди да е окончателно готов бутът, върху него се нареждат тънки резенчета от последния лимон.