Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба от габровско

Печена риба от габровско

IvankaIvanka
Новак
252422
Печена риба от габровско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг.
  • олио - 4 - 5 с.л. (зехтин)
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 200 гр.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • копър - 1/2 вр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата - изчистена и осолена, се поставя в тавичка. Заедно с мазнината се изпича в умерена фурна за около половин час.

Приготвяме смес от разбитите яйца с киселото мляко, ситно нарязания магданоз, черния пипер и сол на вкус.

Заливаме рибата със сместа и печем за още петнайсетина минути във фурната на 150 градуса.

Готовата рибка поднасяме със ситно нарязан копър и парче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: