Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр от арония и ябълки

Конфитюр от арония и ябълки

Конфитюр от арония и ябълки
Снимка: Росица Петрова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Домашен конфитюр от арония и ябълки - става и за пържени филийки, и за палачинки"

Необходими Продукти

  • арония - 500 г
  • ябълки - 2 бр. средни
  • захар - 300 г
  • вода - 300 мл
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета.

В тенджера сложете аронията, захарта и ябълките.

Залейте с водата и сложете да се вари на среден котлон за около 30 минути, докато плодовете омекнат.

След това пасирайте до гладка смес и отново върнете на котлона за още 20 минути, като бъркате непрекъснато до желаната гъстота.

5 минути преди края на варенето сложете половин лъжичка лимонена киселина.

Оставете още малко на котлона и след това налейте горещия плодов конфитюр в чисти и сухи бурканчета.

Затворете ги и обърнете с капачката надолу, докато напълно се охладят.

От това количество излезнаха 4 бурканчета по 200 мл вкусен конфитюр от арония и ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: