Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра на скара по рецепта на майстора

Свински ребра на скара по рецепта на майстора

Свински ребра на скара по рецепта на майстора
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"По рецепта на майстора предстои да направим най-вкусните свински ребра на скара"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • чесън - 5 скилидки
  • мащерка - 1 с.л суха
  • риган - 1 с.л суха
  • майорана - 1 с.л суха
  • сол - на вкус
  • вода - 50 мл.
  • оцет - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправките ги счукваме в хаванче, чесъна обелваме и него също счукваме. Можем да ползваме и блендер.

Към сместа сипваме оцет и водата, като разбъркваме всичко много добре.

Нарязваме си свинските ребърца на не големи парчета и всяко едно от тях намазваме с приготвената смес.

Покриваме ги със фолио и оставяме за 1 нощ.

Загряваме си скарата много добре и намазваме самата решетка.

Преди да поставим ребрата, сме си ги изкарали на стайна температура 1 час преди това.

Посоляваме ги и поставяме да се пекат 40 минути, като по средата на времето обръщаме свинските ребра на скара по рецепта на майстора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: