Сочен ябълков пай Класика
Sočan paj od jabuka KlasikaAll Time Classic Juicy Apple Pie
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Сочен ябълков пай Класика

Сочен ябълков пай Класика

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5506k1k3k
Сочен ябълков пай Класика
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
09/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Поднесете този класически ябълков пай със сметанов сладолед или разбита сметана. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • За тесто
  • масло - 125 г
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • яйцa - 1 бр. (размер М)
  • брашно - 250 г (тип 500)
  • бакпулвер - ½ опаковка
  • сол - 1 щипка
  • масло - за намазване на формата
  • брашно - за обработка на тесто
  • За пълнежа
  • ябълки - 800 г
  • канела - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 к.ч.
  • За покритието
  • масло - 125 г (стайна температура)
  • захар - 80 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • пшенично брашно - 200 г (тип 500)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото омесете заедно маслото, захарта, ваниловата захар, яйцето, брашното, бакпулвера и солта.

Увийте тестото за пай в стреч фолио и охладете за 60 минути.

Загрейте фурната до 180 °C (конвекция: 160°C).

Извадете тестото от хладилника. Разточете върху леко набрашнена работна повърхност, докато стане малко по-голямо от формата с подвижно дъно.

Поставете тестото във формата и го притеснете с пръсти, докато получите ръб с височина 3 см.

За плънката: Обелете ябълките, отстранете сърцевината и нарежете на малки купчета. Смесете с канела и лимонов сок в купа. Разстелете ябълковите кубчета върху тестото.

За раздробеното тесто върху ябълковия пай: за кратко омесете маслото, захарта, ваниловата захар, брашното и солта след това разпределете върху пая, като накъсате парченца от тестото или настържете с ренде, както ви е удобно.

Печете ябълковия сладкиш в предварително загрята фурна за 55-60 минути.

Оставете да се охлади напълно и едва след това го извадете от формата.

Поднесете със сметанов сладолед или разбита сметана.

Насладете се на сочният класически ябълков пай!

Да ви е сладко ! подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: