Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми с прясно зеле и чуден сос

Сарми с прясно зеле и чуден сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Сарми с прясно зеле и чуден сос
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
21/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Тези сармички са страхотни, но задължително в комбинация със сосчето"

Необходими Продукти

  • домати - 100 г консерва
  • бяло вино - 3 с.л.
  • зеле - 1 бр. малко
  • кайма - 500 г телешка
  • сол
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • кимион - щипка
  • магданоз - щипка
  • сос
  • брашно - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете кочана на зелето. Сложете го в тенджера с 1 с.л. оцет и 1 с.л. сол и сварете. Отцедете зелето в гевгир. Разстелете листата.

Сипете чаша зехтин в дълбок тиган и запържете накълцания лук. Добавете каймата и раздробете. Сипете бялото вино. Добавете доматите, магданоз, кимион и черен пипер. Сложете щипка сол и ориза.

Сипете 1 к.ч. вода, топла. Гответе до оставане на мазнина. Сложете по 1 с.л. от плънката за сармите в средата на всяко листо. Завийте сармичките.

Подредете зелевите сарми в тенджера, сложете чиния отгоре, посолете и добавете топла вода. Сложете 2 с.л. доматено пюре.

Гответе за час на умерен котлон. В купичка разбийте брашното, жълтъка и киселото мляко. Сипете малко от соса, разбъркайте и върнете в тенджерата. Оставете да кипне 2-3 мин. и свалете.

Сервирайте сармите с прясно зеле и чуден сос топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: