Начин на приготвяне
Измийте много добре пуйката. Подсушете със салфетка или домакинска хартия. С остър нож направете средно дълбоки прорези по цялата пуйка. Във всеки прорез сложете парченце сланина, т.е. шпиковайте със сланина.
Отвътре натрийте пуйката със смес от масло, сол, черен пипер и лимонов сок. Остатъка от сланината се слага в пуйката и се зашива.
Пуйката се поставя в предварително намазнена тава. Добавя се половината от останалото масло и 1 ч.ч. пилешки бульон и се пече около 90 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
При нужда се долива още бульон.
Птицата се обръща, слага се цялото останало масло, налива се още малко бульон и се пече до готовност. Може да я поднесете с гарнитура на вкус.