Начин на приготвяне
Телешката плешка се почиства от тлъстини и се поръси хубаво със сол и черен пипер. С остър нож се правят доста прорези по повърхността на телешкото и се шпикова с тънки парченца чесън и моркови.
Шпикованото телешко се поставя в намазнена йенска тава, полива се със струйка зехтин и се намазва равномерно с разбъркана с червен пипер на око горчица.
Ако са останали моркови и чесън, разпределете ги около месото, леко натрошете дафиновите листа и залейте с водата и виното.
Слага се капака на йената и шпикованата телешка плешка се печете на 200 градуса за около 1 час и 15 минути.
Ако не е готова, доопечете - зависи от месото. Поднесете телешката плешка нарязана на порции и с гарнитура от задушени картофи и зеленчуци.