Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс със сиропирани петна

Кекс със сиропирани петна

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Кекс със сиропирани петна
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
30/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разкошен сиропиран кекс, който би направил всеки ден по-вкусен, сладък и специален"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • захар - 200 грама
  • брашно - 180 грама
  • олио - 6 с.л.
  • вода - 6 с.л. студена
  • сироп
  • захар - 50 грама
  • масло - 100 грама
  • шоколад - 100 грама
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта. Сипете към тях олиото и водата, отново разбийте.

На части добавете предварително пресятото брашно, като бъркайте леко с помощта на шпатула.

Намазнете и набрашнете кексова форма, сипете в нея сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете кекса около 30 минути.

Извадете го от формата и охладете върху решетка.

Направете сиропа. За целта поставете начупения шооклад в малка тенджерка. Сипете маслото, млякото и захарта.

Варете шоколадовия сос до разтопяване и хомогенизиране на продуктите.

Върнете охладения кекс във формата и с дървена клечка го надупчете на някокло места. Сипете внимателно соса в дупките.

Поръсете охладения кекс с пудра захар и нарежете.

Кексът със сиропирани петна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: