Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта. Сипете към тях олиото и водата, отново разбийте.
На части добавете предварително пресятото брашно, като бъркайте леко с помощта на шпатула.
Намазнете и набрашнете кексова форма, сипете в нея сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете кекса около 30 минути.
Извадете го от формата и охладете върху решетка.
Направете сиропа. За целта поставете начупения шооклад в малка тенджерка. Сипете маслото, млякото и захарта.
Варете шоколадовия сос до разтопяване и хомогенизиране на продуктите.
Върнете охладения кекс във формата и с дървена клечка го надупчете на някокло места. Сипете внимателно соса в дупките.
Поръсете охладения кекс с пудра захар и нарежете.
Кексът със сиропирани петна е готов.