Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с манатарки, чесън и пармезан

Ризото с манатарки, чесън и пармезан

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Ризото с манатарки, чесън и пармезан
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
09/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Кремообразно, вкусно и лесно за приготвяне се оказа това ризото с манатарки"

Необходими Продукти

  • ориз арборио - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • бульон - 3 ч.ч. пилешки
  • манатарки - 300 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 голяма глава
  • мащерка - свежа
  • зехтин - за задушаване
  • пармезан - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чесъна и манатарките, след което ги задушете в сгорещения зехтин.

Добавете ориза и виното, разбъркайте.

Пилешкият бульон за ризотото трябва да е горещ.

Започнете да добавяте по 1 черпак от него, като разбърквате и добавяте следващата част, едва когато предишната е напълно усвоена. Така ще получите кремообразност.

Овкусете с мащерка и сол, поръсете с пармезан и поднесете.

Ризотото с манатарки и пармезан е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: