Начин на приготвяне
За това лесно сладко руло ябълките настъргваме, в тава си слагаме хартия за печене, маслото разделяме на кубчета и разпределяме в тавата.
Върху маслото поставяме настърганите ябълки, лимоновия сок, захарта и канелата.
В предварително загрята фурна печем за 10 минути.
В купа разбиваме яйцата, добавяме солта, ванилията, разбъркваме и добавяме кондензираното мляко, олиото, пресятото брашно и нишестето.
Изваждаме тавата и заливаме горещите ябълки със сместа.
В горната страна подреждаме нарязаните на тънко филии ябълки и печем за около 20 минути.
Изваждаме и обръщаме пандишпана върху кърпа, премахваме хартията и завиваме на руло, така че ябълките да останат отгоре.
Оставяме да се охлади и поръсваме с пудра захар ябълковото руло.