Руло с ябълки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
29/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 руло
"Ето, прави се толкова лесно, че е грехота да не го опитате"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 100 г или колкото е необходимо
  • олио - за печене
  • За плънката
  • ябълки - 1 кг
  • масло - 50 г
  • стафиди - 3 с.л.
  • канела - на вкус
  • За намазване
  • мармалад
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъци от белтъци. В купа разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме разбитите на сняг белтъци и брашно.

Правоъгълна тавичка застиламе с хартия за печене. Намазваме с олио, изсипваме тестото и заравняваме. Печем на умерена фурна до готовност.

Готовия блат обръщаме върху кърпа и махаме хартията. За плънката почистваме белим ябълките и настъргваме на едро ренде. Слагаме да се задушават в сгорещеното масло. Прибавяме измитите стафиди и ръсваме канела на вкус.

Когато ябълките омекнат, сваляме от котлона и разстиламе върху блата. Навиваме на руло и отгоре намазваме с мармалад. Поръсваме със смени орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: