Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с ябълки

Пандишпаново руло с ябълки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пандишпаново руло с ябълки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
13 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
33 мин.
Порции
10
"Един десерт, чийто вкус дълго време няма да можете за забравите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • ябълки - 4 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • какао - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги на пухкав сняг и добавете захарта.

Продължете да разбивате и прибавете жълтъците. Накрая добавете брашното, като бъркате вече с шпатула.

В купа настържете ябълките. Добавете канелата и разбъркайте. Застелете тава с хартия за печене. Изстискайте хубаво ябълките и ги разпределете в тавата.

Залейте ги с със пандишпановото тесто, като отделите една част и смесите с какаото, за да украсите блата. Печете на 180 градуса за 15-20 минути.

Извадете блата от тавата.Обърнете го обратно и поставете заедно с хартията върху влажна кърпа.

Завийте на сладко руло. Оставете да се охлади. Развийте, махнете хартията и отново го завийте на руло.

Поръсете с пудра захар.

Пандишпановото руло с ябълки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Venelina
Venelina
Страхотен вкус. Блата е лек и мекичък. Вече няколко пъти се приготвя вкъщи.
13.09.2017 21:30
Veska
Veska
Много ми хареса рецептата. Вече съм си я записала и чака да се пробва.
01.08.2016 17:40
1