Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги на пухкав сняг и добавете захарта.
Продължете да разбивате и прибавете жълтъците. Накрая добавете брашното, като бъркате вече с шпатула.
В купа настържете ябълките. Добавете канелата и разбъркайте. Застелете тава с хартия за печене. Изстискайте хубаво ябълките и ги разпределете в тавата.
Залейте ги с със пандишпановото тесто, като отделите една част и смесите с какаото, за да украсите блата. Печете на 180 градуса за 15-20 минути.
Извадете блата от тавата.Обърнете го обратно и поставете заедно с хартията върху влажна кърпа.
Завийте на сладко руло. Оставете да се охлади. Развийте, махнете хартията и отново го завийте на руло.
Поръсете с пудра захар.
Пандишпановото руло с ябълки е готово.
Коментари