Сладко руло с меренг

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Сладко руло с меренг3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Много нежно сладко руло с меренг - изненадайте любим човек с него"

Необходими Продукти

  • за платката
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • крема
  • краве масло - 125 г меко
  • жълтъци - 2 бр.
  • шоколадови капки - 50 г
  • прясно мляко - 250 г
  • брашно - 20 г
  • ванилия - 1 бр.
  • царевично нишесте - 20 г
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте захарта и яйцата до пухкав крем. Добавете ванилията и брашното, предварително пресято. Разбъркайте с шпатула. Сипете сместа в тава 30/35 см, застлана с хартия за печене.

Изпечете 12 минути на 180 градуса. Оставете да изстине.

Добавете захарта, нишестето и брашното към жълтъците. Сипете млякото. Сложете на котлона до сгъстяване. Оставете да изстине.

Разбийте краве масло с пудрата захар. Малко по малко добавете изстиналия крем и разбийте.

Махнете хартията от платката и намажете с крема. Загладете и поръсете с шоколадови капки.

Завийте сладкото руло на дългата страна и оставете в хладилник да стегне.

За да приготвите меренга смесете белтъците със захарта. Оставете ги на водна баня да се разтопи захарта. Махнете от огъня и разбийте до гъстота.

Нанесете меренга върху рулото с крем и минете с горелка.

Сладкото руло с меренг е много леко и ефирно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: