Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Ребърца с гъби и ориз на фурна

Ребърца с гъби и ориз на фурна

Ребърца с гъби и ориз на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ребърца с гъби и ориз, приготвени на фурна - ще си оближете пръстите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • свински ребра - 1 кг
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • сол
  • олио
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • гъби - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските ребърца на порции. Запържете ги, после в същата мазнина сложете накълцаните морков и лук.

Задушете, после добавете накълцаните гъби. След 10 минути добавете измития ориз. Запържете, добавете 1 ч.ч. вода, в която сте разтворили гъбения бульон.

Разбъркайте, овкусете с черен пипер и сол. Когато водата се усвои, прехвърлете в тава и добавете още 2 и 1/2 ч.ч. вода.

Подредете ребрата отгоре. Покрийте тавата със свинското с ориз с капак или с фолио. Печете за час.

Малко преди да е готов оризът на фурна, махнете фолиото.

Сервирайте ребърцата с гъби и ориз на фурна и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Ребърца с гъби и ориз, много вкусна Класика!
23.05.2024 19:24