Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Летен пай с ягоди, малини и арония

Летен пай с ягоди, малини и арония

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Летен пай с ягоди, малини и арония
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Колкото ви се хапва от този плодов пай, толкова си хапнете. Оставете диетите за малко"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • пудра захар - 80 г
  • краве масло - 200 г
  • брашно - 350 г
  • лимонова кора
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • за крема
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • царевично нишесте - 40 г
  • за пълнежa
  • кафява захар - 5 с.л.
  • малини - 1 ч.ч.
  • ягоди - 1 ч.ч.
  • арония - 1/2 ч.ч.
  • царевично нишесте - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в голяма купа захарта, брашното, солта, жълтъка, лимоновата кора и нарязаното на кубчета масло.

Замесете тесто, което не лепне и ги завийте с прозрачно фолио - сложете го в хладилник за 1 час.

Смесете жълтъците със захарта, прясното и нишестето и ги сложете на котлона.

Ароматизирайте крема с ванилията и го оставете да изстине след това.

Разточете част от тестото на кръг и го сложете във форма за тарт.

Надупчете дъното с вилица и го сложете да се пече за около 10 минути на 180 °C.

Смесете плодовете със захарта и нишестето.

Изсипете крема в тарта и отгоре плодовете.

Разточете останалото тесто и изрежете по желание различни формички - наредете ги отстрани на плодовия тарт и ги намажете с жълтък.

Сложете го да се пече на 180 °C за около 40 минути.

Извадете го и го оставете да изстине.

Насладете се на този летен пай с ягоди, малини и арония.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: