Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Оризова супа»Турска супа с булгур и ориз

Турска супа с булгур и ориз

Турска супа с булгур и ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Страхотна турска супичка с булгур и ориз"

Необходими Продукти

  • цедено кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • ориз - 4 с.л.
  • булгур - 1 с.л.
  • джоджен - сух
  • магданоз - пресен
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 1/2 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте булгура и ориза. Сложете ги в тенджера, добавете водата, солта и зехтина. Варете на умерен котлон.

Смесете в купа брашното, киселото мляко, цеденото, жълтъка. Разбъркайте добре.

Сипете един черпак от оризовата супа, за да станат еднакви температури.

Сипете обратно в тенджерата при турската супа. Варете още пет минути.

Добавете половината от маслото и поръсете турската супа с булгур и ориз с джоджен, магданоз и лют пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: