Начин на приготвяне
Нарежете праза на кръгчета, зеления лук на ситно, а третия вид лук на полумесеци.
Чушката нарежете на лентички.
Сложете тези продукти заедно с измитите гъби в дълбок тиган с мазнина и ги пържете със захарта.
Сипете вътре крема сиренето и заквасената сметана и разбъркайте.
Нарежете дивия чесън, скилидките и магданоза на ситно.
Добавете ги в тигана с нарязаните на кръгчета рулца от раци.
Овкусете плънката за соления пай със сол.
Разстелете бутертестото във форма за пай - изрежете излишната част от него и я сложете отстрани на тавата.
Изсипете вътре плънката.
От останалото тесто изрежете различни форми и ги сложете отгоре.
Поръсете с вода и маково семе и го сложете да се пече до готовност.
Соленият бутер пай с праз и гъби е много вкусен.